När jag började intressera mig för internet och sökmotoroptimering var artikelskrivande en allmänt vedertagen form av länkbyggande. Under mina två första år ”på nätet” startades en mängd nya artikelkataloger och även jag startade en katalog som snabbt fylldes på med artiklar. Sedan dess har mycket hänt och bland annat har riskerna med aggressivt lågkvalitets länkbygge blivit allt större. Nu kan artikellänkar knappast sägas vara en risk i sig, men att låta länkar från artikelkataloger utgöra en allt för stor del av länkbygget är riskfyllt.

Idag tycks intresset både för att starta nya kataloger och för att publicera artiklar på redan etablerade webbplatser var lågt.  Kanske är detta en tillfällig förändring eller också är artikelkatalogens storhetstid över.

en webbvy från artikelkatalogen 2014-05-22

Trög start för nytt artikelarkiv

Själv valde jag att gå mot trenden och startade i våras upp en ny webbplats där vem som helst är välkommen att publicera material.  Ännu så länge har intresset för sidan http://expertpengar.se med fokus på ekonomiämnen som lån, sparande, försäkringar och pengar varit svalt och endast ett fåtal artiklar har publicerats. Förhoppningsvis kan några fler få upp ögonen för webbplatsen i och med detta inlägg. Jag även tänka mig att en del känner sig avskräckta att skicka in artiklar till expert pengar eftersom webbplatsen i dagsläget saknar Google pagerank, när den väl uppdateras skulle man kunna tänka sig att detta ger artikelkatalogen ett rejält uppsving.

För fler kataloger inom andra ämnen än just ekonomi se den här tråden på SEO-forum.se.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819