Att Internet är den hetaste kanalen just nu för försäljning av olika slag har nog de flesta förstått vid det här laget. Ändå är faktiskt en aning förvånande att så många jag talar med i min vardag forfarande inte hört talas om begrepp som Google adsense, sökmotoroptimering och affiliatemarknadsföring. Hur som helst tänkte jag skriva ett inlägg om hur du som äger en blogg eller hemsida enkelt kan komma igång och annonsera för olika företag och förhoppningsvis även tjäna en extra slant. Men först vill jag ge dig som läser detta en kort resumé:

För ett antal år sedan skapade jag, mest på skoj, en egen personlig hemsida. Snart började jag fundera över hur sökmotorn Google egentligen fungerade och kom på så vis i kontakt med sökmotoroptimering och läran om hur man placerar sig väl i sökresultatet. Mitt intresse för internetmarknadsföring väcktes på allvar efter en tids användning av Googles eget annonseringssystem Adsense. Inledningsvis tjänade jag bara några extra hundralappar i månaden, men genom att skapa väldigt många mindre hemsidor ökade månadsinkomsten till flera tusenlappar. Att tjäna pengar på annonsering på nätet var roligt, men att bygga många små (och ganska meningslösa) hemsidor var inte lika kul.

Med vetenskapen om att det faktiskt är möjligt att tjäna bra pengar på annonsering och marknadsföring på Internet hemifrån, söka jag vidare efter en bättre modell än Googles klickbaserade annonser. När jag upptäckte affiliatemarknadsföring öppnades en helt ny spännande värld. Plötsligt räckte det inte med att bara få besökare att klicka på annonser, istället fick man provision för förmedlade försäljningar åt olika företag. För mig var detta en ny intressant utmaning och en utmaning som jag beslutade mig för att helhjärtat anta.

Nu cirka sex år senare, har jag samlat på mig en del erfarenheter och är glad att ha fått prova på hur det är att heltidsarbeta med marknadsföring som affiliate.

Så nu när ni fått veta lite om min resa, är det dags att återgå till ämnet som intresserar väldigt många nämligen hur man kan tjäna pengar på internet genom att annonsera på sin hemsida för olika företag. Eftersom affiliatemarknadsföring i Sverige är det jag valt att fokusera på, kommer detta också vara fokus för denna artikel.

Det finns väldigt många olika affiliatenätverk att välja mellan och som helt ny inom denna värld kan det vara svårt att veta vilka som är bra och dåliga. Därför följer här rekommendationer av de affiliatebolag som ger dig bäst möjligheter att lyckas tjäna pengar som affiliate på nätet under 2017.

1. Adtraction.com är kungar på affiliatemarknadsföring i Sverige

Första platsen går helt utan konkurrens till Adtraction. Det är faktiskt som så att det är i princip omöjligt att hitta något negativt med Adtraction. Faktum är att om alla affiliatenätverk drevs som Adtraction skulle detta inlägg vara fullständigt meningslöst, men nu är världen ännu inte sådan och därför vill jag rosa detta affiliatenätverk hämningslöst, ty de är ni värda!

+ Många annonser från flera olika företag att välja mellan.
+ Du får garanterat betalt.
+ Bra provisioner
+ Tar hand som sina affiliates, vilket gör att du känner dig som en uppskattat affärspartner.

Ett stort tack till Adtraction för flera fina år och en fin tårta!

tårta från Adtraction på min födelsedag

Tacka för tårtan, den gjorde verkligen inte bort sig, sida vid sida med de hembakade varianterna och uppskattades på kafferepet.

2. Adservice.com gör hela norden till din annonsplats

För mig är Adservice det affiliatenätverk som vid sidan av Adtraction utstrålar mest seriositet. En smidig och uppskattad funktion är de färdiga prisjämförelse mallarna som enkelt kan modiferas och installeras på jämförelsesajter inom t.ex. Mobilabonnemang och lån. Ett sak som jag verkligen uppskattar med Adservice är att man har många företag inom hela norden kopplade till sig, det gör hela norden till en potentiell annonsplats.

+ Många annonser från flera olika företag att välja mellan.
+ Går snabbt att komma igång, du behöver inte vänta på godkännande från varje enskilt företag.
+ Bra provisioner

*Observera att Adservice har sitt säte i Danmark, men verkar smida planer för att erövra hela norden så oroa dig inte här finns många bra program även för den svenska marknaden.

Ett stort tack till Adservice för gott samarbete och en härlig julklapp!

Adservice fixar dansk lakrits!

Hade min lista handlat om vilket affiliatenätverk som gett mig den bästa julklappen någonsin, hade Adservice toppat den listan. Lakrits är en stor favorit hos mig och det gladde mig väldigt mycket att få en låda med riktigt god Johan Bülow lakrids (som är en av mina stora favoriter).

3. Adrecord.com annonsera för både små och stora företag

Även om mina samarbeten med Adrecord kanske inte genererat några enorma summor, varken för mig eller för affiliatenätverket, är det roligt att vara affiliate hos Adrecord. En sak som jag uppskattar med Adrecord är att de samarbetar med väldigt många mindre företag, som man inte hittar hos de större affiliatenätverken. Dessutom vilar en trevlig personlig aura över hela Adrecord, känslan att logga in som affiliate kan liknas vid att gå in på det lokala bageriet.

+ Många mindre företag/webbutiker finns anslutna.
+ Smidig sajt och automatiskt godkännande gör det lätt att komma igång med annonseringen.

Tack för koppen och rabatten hos Sportshoppen! 😉

bild på Adrecord-koppen

Precis utanför listan detta år:

Euroads – Jag har haft ett långt och smidigt samarbete med Euroads, men under de senaste åren tycks nätverkat ha tappat en del mark. Framför allt tycks annonsörerna blivit färre.

Till övriga affiliatenätverk, bara för att ni inte hamnade på min lista detta år, betyder det inte att jag inte uppskattar att samarbeta med er! I slutet av 2017 kanske det är ni som prisas. 🙂


Kom igång som affiliatemarknadsförare – Länktips:


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819