Så nu har jag haft en riktigt rejäl semester, där jag visserligen försökt underhålla en del sidor lite grand men annars verkligen tillåtit mig själv att koppla av en hel del. Men nu känner jag att de är dags att dra igång jobbet igen.

Under min lediga tid har jag inte bara slappat och roat mig utan passat på att arbeta en del med utomhusarbete. Riktigt skönt som omväxling att gräva och måla samt spika plankor. Det gör också att man får perspektiv på det arbete man gör framför dator till vardags. En sak som slog mig när jag grävde upp rötter en mycket het dag, är hur ineffektivt jag valt att arbeta. Jag gör i praktiken alla delar själv, allt från att bygga hemsidan och koda samt skriva till att hjälpligt designa dem. Det gör att allt tar väldigt lång tid.

Under min grävsejour funderade jag (passande nog) på vad jag skulle kunna tänkas effektivera i min verksamhet. En sak som jag kom att tänka på, är att det finns väldigt många duktiga skribenter som man kan anlita mot en mindre summa pengar.  Även om jag gillar att skriva, så är det väldigt tidskrävande.  Om jag väljer att beställa texter av en skribent kommer jag förhoppningsvis både få mer tid över och underlätta för min verksamhet att växa snabbare.

Mina planer inför hösten

Jag hoppas givetvis på att det blir en lyckad höst/vinter på så många vis som möjligt. Här är några saker som jag bestämt mig för att prova på under detta halvår.

  • Hyra in en/flera skribenter så att hemsideproduktionen går snabbare.
  • Utveckla samarbeten med andra svenska affiliates/marknadsförare på Internet.
  • Bygga min första vinstdrivande icke-svenska sida.

Vad har du för planer i höst?