Även om man ibland önskar att man bara fick slappna av till 100% och ta det lugnt, är det uppenbart att människan är skapad för förändring. Allt levande är förändring och dagen man slutar att utvecklas kan man lika gärna dö.

För att lyckas med såväl sökmotoroptimering som affiliatemarknadsföring gäller det att vara villig att tänka nytt och att hela tiden förbättras. Och det räcker inte med att bara göra en sak bättre utan allt måste kontinuerligt förbättras för att man skall lyckas.

Att Google menar allvar med att man vill stävja spam till förmån för kvalitet har visat sig uppenbart under detta år. Inte minst visar det sig genom att större genomarbetade webbplatser gynnas i sökresultatet samtidigt som små nischsidor får stryka på foten. Allt större viktigt fäst vid kvalitén på länkbygget och sidorna som använder metoder som bryter mot Googles riktlinjer får en allt kortare livstid.

Är större sidor bättre?

En majoritet SEO:are anser att större sidor har bättre chans att ranka bra i Google. Länk: Originalartikel

Hur jag försöker förbättra mina projekt

Normalt är kvalitet i princip alltid att föredra framför kvantitet när det handlar om arbete, men affiliatemarknadsförare lever efter lite andra premisser än många andra arbetstagare. Jag säger inte att kvalitet inte är viktigt för de är det och jag arbetar själv aktivt med att försöka ge besökarna så sanningsenlig information som möjligt. Vad man däremot ständigt måste väga in är tidsåtgången i förhållande till den möjliga vinsten man kan göra.

När jag började köra heltid som affiliate var min prioritet att överleva. Då fanns helt enkelt inte tiden till att skapa lite större projekt som kräver programmeringskunskaper. I inledningsskedet byggde jag därför istället väldigt många små nischsidor om allt möjligt där jag la in Google Adsense och någon affiliatelänk. De att mindre summor pengar började rulla in relativt omgående.

Samtidigt var jag noga med att redan tidigt påbörja ett lite större projekt vid sida av, eftersom det ganska snabbt stod klart att det var där som de verkliga pengarna stod att finna. Det som tog mest tid med detta projekt var att lära sig programmering från grunden. Jag vet inte hur många gånger jag slog i luften och hoppade runt av ilska och ville kasta datorn i väggen när koden bröts. , men till slut lyckades jag i varje fall få min sida att fungera som jag ville.

php programmeringDessa programmeringskunskaper, som förmodligen är ganska basic jämfört med många andra, har jag sedan haft otrolig glädje av. Den främsta fördelen med att lära sig behärska någon slags programmering någorlunda är som jag ser det, att de öppnar upp möjligheter för att strukturera och skapa större webbplatser, som är effektiva både för besökaren och för dig själv.  Nu är det givetvis inte ett måste att man lär sig programmera själv, utan man kan lika gärna (kanske ännu hellre) köpa in denna tjänst, samtidigt tror jag de är klokt att skaffa sig lite koll på programmeringstänket eftersom du då lättare kan precisera vad du faktiskt vill ha och ställa krav på den programmerare du hyr in.

Ägna din tid till de du måste!

Om jag skall ge ett råd till den som är sugen på att försöka livnära sig på nätet, så är det att du (i varje fall om du kör eget) i möjligaste mån skall ägna dig åt de uppgifter som ingen annan kan göra åt dig.

För min del har jag fram tills i höst skrivit allt material till samtliga av mina sidor och bloggar helt själv. Det beror dels på att jag tycker de är roligt att skriva och dels på att jag tidigare inte tyckte det kändes lönt att köpa in texter. Men nu har jag insett att man aldrig hinner göra allt själv och att det faktiskt är riktigt lönsamt att köpa in artiklar istället för att själv sitta och knåpa ihop 10000 ord varje vecka. Att hyra in en skribent ger mig tid över till att utföra andra sysslor som måste göras!

Har någon några fler schysta tips på hur man förbättrar kvalitén på hemsideprojekten så tar jag tacksamt emot dem!