Notice: Undefined index: aiosp_cpostactive in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 3561
Kraftigt minskade Adsense intäkter – IT-utveckling och internetmarknadsföring
Notice: Undefined index: aiosp_cpostactive in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 3561

Kraftigt minskade Adsense intäkter

Som så många andra har jag dessvärre sett hur mina Adsense inkolmster minskat kraftigt. Skulle gissa på att det är mer eller mindre en halvering jämfört med innan förändringen av Adsense-annonserna. Tyvärr säger det nog en del om några av mina sajter också, för det är faktiskt så att det är vissa bloggar som har tappat väldigt mycket medan jag knappt uppfattat någon förändring på andra.

En gissning är väl att personer som snabbt försöker klicka sig bort från sidor, inte  samma utsträckning som tidigare lyckas med detta utan istället hittar en annan väg bort eller tillbaka från sidan, men detta är bra en vild gissning. Uppenbarligen är jag inte ensam om att ha fått känna av en minskning av annonsintäkter, på sidan internetpengar.com berättar författaren att denne gjort stora Adsense förluster,  denne uppger att intäkterna minskat med 40% i snitt per webbplats.

Enligt en undersökning på samma sida uppger hela 25% av de som röstat att deras inkomster från Adsense minskat med 51% under November i jämförelse med Oktober månad. Samtidigt påstår mer än 40% att de inte märkt av någon minskning av annonsintäkter denna månad jämfört med förra månaden. Själv hoppas jag kunna kompensera mina förluster genom att fler webbplatser tas i drift och genom att befintliga sidor byggs ut.

3 kommentarer

 1. Har du samma mängd trafik som tidigare till dina sajter, så att det bara är klickraten som har minskat?
  En del råkar även ut för ”Googles Smart pricing” (http://support.google.com/adwords/bin/answer.py?hl=en&answer=134761)
  och upplever därigenom en minskad intäkt. De har då samma mängd klick men får sämre betalt per klick än tidigare.

  • admin

   februari 4, 2012 kl. 9:09 e m

   Tack för din kommentar och dina vettiga synpunkter.Verkar lyckligtvis ha rört sig om en tillfällig dipp, eventuellt var det en sådan tillfällig ”bestraffning”, oavsett så är allt tillbaka till det normala igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *