När man har en sida som faller likt en sten genom SERP:en, tycks det inte finnas mycket man kan göra för att hindra fallet. Har raset väl börjat, existerar inget uppenbart slut. Just nu har jag en sida som sjunkit djupare och djupare, som om sökarmotorresultaten vore gjorda av kvicksand. Sidan converse.n.nu är, tro det eller ej, en av de sidor jag lagt absolut mest tid på (dock ej i dess nuvarande utformning).

Jag har verkligen kämpat för att skaffa inlänkar till sajten och jag vet att det finns ett stort antal länkar registrerade till webbsidan. Men nu är jag ganska övertygad om att den inte lär synas något mer i rakningen överhuvudtaget. Inte för att jag tror att hemsidan straffats och hamnat i något filter likt de sidor jag berättat om tidigare, nej detta fall är svårare att förstå eller tolka.

Istället tycks det precis som om Google plötsligt tröttnar på sidor och väljer att låta dem sakta men säkert slira sig bort från toppen ner mot den grundlösa botten.  Bästa sätt att undvika att detta sker? Ja, de är förmodligen att skriva så mycket material man bara kan och vara en aktiv tangentbordsknattrare.