Sedan något år tillbaka i tiden underpresterar internetarbete.se samt den här underdomänen projekt.internetarbete.se rejält i Googles sökresultat. Personligen är jag övertygad om att webbplatsen fastnat i ett av Googles många olika filter. Troligtvis beror bestraffningen på en eller ett par dåliga inlänkar samt möjligtvis ett par sämre utlänkar, helt rör det sig troligtvis som onaturligt länkbygge.

Den vanliga, rekommenderade vägen att gå, är att börja plocka bort de dåliga inlänkarna, eventuellt använda Disavow tool och sedan göra ett Reconsideration Requests.  Min plan är istället att försöka blogga mig ur straffet, för att undersöka om det går att väga upp dåliga länkar genom att arbeta aktivt med sidan.  Om jag förstått det hela rätt, finns det två typer av filter, automatiska och manuella. Om det rör sig om det senare kommer det troligtvis inte att räcka med att enbart blogga aktivt, handlar det om någon form av automatiskt filter kan det eventuellt kanske vara tillräckligt?

Planen är i varje fall att under en tid försöka skriva ett par inlägg varje vecka för att se vad som händer.

Min erfarenhet av att ta mig ur Googles straff

Ska redan nu erkänna att jag har 0% erfarenhet av att ta en straffad webbplats ur filter, utan jag har hela tiden valt att mer eller mindre överge webbplatser som straffats för att istället ägna tiden åt nya projekt. Men det känns om att det är på tiden att försöka lära sig lite mer om hur dessa straff fungerar och vilka möjliga vägar som finns att gå, om man vill göra avkall från tidigare försyndelser.

SEO Sunday troligtvis boven i dramat

Hur det kommer sig att denna blogg hamnade i ett eller flera av Googles filter är svårt att veta exakt, men troligtvis kan det haft att göra med SEO-Sunday arrangemangen som jag oförsiktigt deltog i för ett par år sedan. Sedan dess har mer eller mindre samtliga av de sajter som jag ställde upp med där blivit straffade på ett eller annat vis, vilket egentligen inte är speciellt konstigt då det faktiskt rörde sig om organiserade länkbyten som strider mot Googles riktlinjer.

En annan tänkbar orsak till att denna blogg fallit som en fura, är att jag pre- panda/penguin byggde mycket länkar med exakta ankartexter, vilket numera mer eller mindre är en garanti för att man skall hamna på Googles skitlista.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819