För Google pågår ständigt arbetet med att försöka förfina och förbättra sökresultaten. Idag bekräftade Matt Cutts via Twitter att Google har börjat rulla ut en ny uppdatering som går under beteckningen Panda 4.0. Syftet med uppdateringen är att klämma åt webbplatser med undermåligt innehåll. Exakt hur Panda 4.0 uppdateringen är tänkt att verka förbättrande på resultaten återstår fortfarande att se, men jag är nog knappast ensam om att känna både förväntan och olust inför vad som komma skall.

Matt Cutts Panda Twitter

Inte en helt oväntad uppdatering

Att Google väljer att släppa en ny uppdatering just nu, sker inte fullständigt oväntat. Sökmotorn har flera gånger tidigare lanserat sina uppdateringar framåt vårkanten och dessutom tecknen funnits där, att något varit i görningen.

Mest iögonfallande har antalet webbplatser som ”släppts” ur Googles Penguin filter varit. Bland annat har jag noterat att flera sidor om lån som tidigare bestraffats nu åter är tillbaka och rankar på sökord som ”låna pengar”.

Nu blir det spännande att se vad den nya uppdateringen och i vilken grad den kommer förändra sökresultaten.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819