Notice: Undefined index: aiosp_cpostactive in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 3561
Gratis länkar för effektiv sökmotoroptimering – IT-utveckling och internetmarknadsföring
Notice: Undefined index: aiosp_cpostactive in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 3561

Gratis länkar för effektiv sökmotoroptimering

Få fart på ditt sökmotoroptimerande i höstmörkret. Att skriva artiklar är en relativt säker sökmotoroptimeringsmetod med bra resultat. Under november månad är alla skrivkunniga välkomna att skicka in artiklar till sidan faktatexter.se.  Alla länkar från sidan kommer vara dofollow och ligga kvar så länge sidan finns kvar. Länkarna kommer med andra ord hjälpa din sida att klättra i sökresultatet.

Om faktatexter.se

Välskrivna artiklar kan hjälpa dig klättra snabbt i Googles sökresultat

Artikelsidan är en av mina första projekt på internet och det är också den av mina sidor som innehåller mest textmassa.  Sedan starten har sidan haft omkring 200 000 besökare.

De senaste månaderna har jag inte riktigt hunnit med att uppdatera sidan, men ändå är besökarantalet faktiskt ganska högt. Sidan har omkring 500 unika besökare varje dag vilket är bra, med tanke på hur pass sällan sidan uppdateras.

Fram till nu har jag inte tillåtit någon annan att publicera texter på sajten, men tänkte att om det är några av er läsare som har ett par välskrivna faktatexter på lager, så kan min sajt få lite välbehövliga uppdateringar samtidigt som ni får ett par fina länkar. En win-win kan man säga.

För att få din text publicera på faktatexter.se behöver du leva upp till följande:

 • Skriva unika texter med fokus på faktainnehåll.
 • Använd ett bra språk, läs igenom artikeln innan du skickar den till mig.
 • Inga texter om gambling, pryamidspel, sex eller andra kontroversiella ämnen accepteras.
 • 300 ord ger dig 1 länk och 400 ord ger dig 2 länkar.
 • Skicka din text till netkontakter at hotmail.com för publicering.

*OBS! Undermåliga och icke-unika texter kommer raderas utan notis.

Till dig som aldrig tidigare använt artikelkataloger för sökmotoroptimering

Artikelkataloger skiljer sig inte nämnvärt från bloggar och andra hemsidor. En skillnad är att många kataloger i första hand används för att bygga länkar till andra sidor.

Fördelen med att publicera texter på artikelsajter är att de ofta innehåller mycket unik textmassa och eftersom Google älskar unikt material, kan artiklar publicerade på dessa sidor många gånger ranka oväntat bra.

Den främsta nackdelen med artikelkataloger är att de ofta innehåller väldigt många utlänkar, vilket gör att länken ofta saknar råstyrka. Dessutom publiceras ofta artiklar väldigt tätt på denna typ av sida vilket gör att din artikel snabbt faller bort från förstasidan och länkarnas kraft försvagas ytterligare.

Personligen anser jag ändå att länkar från artikelsidor ingalunda är värdelösa, tvärtom kan de vara ytterst användbara. Men som alltid (inte minst sedan Pingvinen) är det viktigt att variera ankartexterna och inte länka allt för girigt och ensidigt.

2 kommentarer

 1. Hej Fredrik, det du beskriver här ovan låter intressant, tack för att tog tiden för att ge ut lite tips om anledningen för att man bör använda sig av artikelkataloger.

  Min fråga är, kommer du att publicera alla välskrivna fakta artiklar oavsett ämne? eller endast artiklar som ger fakta om SEO och webbutveckling.

  Mvh

  • admin

   november 22, 2012 kl. 7:32 f m

   Artiklarna får handla om vilket ämne de vill, så länge innehållet inte är stötande (gambling, sex, våld osv.). Till den som är intresserad av att publicera på sidan gäller det att snabba på, faktatexter.se stängder igen vid månadens slut 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *