Nej, jag har inga planer på att skriva ytterligare ett fullskaligt inlägg om projekt rykteshantering med Johan Ripås i huvudrollen.  Anledningen till att jag skriver detta inlägg är istället främst att uppmärksamma er alla på de inlägg jag skrivit om Johan Ripås, dokumentären ”du är googlad” och kampanj Google-städning AKA rykteshantering på nätet.  Första gången jag hörde om detta projekt var i samband med att David Olofsson skrev en artikel med rubriken ”Tjafsa inte med SEO-snubben – fallen med Mike Goorman, Johan Ripås, Unni Drougge med fler” I samband med att denna artikel publicerades skrev jag själv en artikel om den makt sökmotoroptimerare besitter och vilka konsekvenser det kan tänkas få.

Det var först i och med söndagens Seo Sunday som jag skapade mitt första inlägg om Johan Ripås på min sida från förra årets inofficiella mästerskap i sökmotoroptimering. Först hade jag mest tänkt författa ett litet nätt inlägg för och länka Bingmerts välskrivna post ” Johan Ripås – rykteshantering i rampljuset”, men så tänkte jag varför inte kolla in vad som krävs för att ranka för sökordet: Johan Ripås. Det var en allt för lockande tanke, det korta inlägget fylldes på och blev betydligt mycket längre än jag först planerat.Antalet sökningar efter Johan Ripås har under de senaste dagarna nått nya höjder, Ripås du är Googlad!

Men varför stoppa där?

När man väl fattat tycke för något, är det lika bra att köra på. Istället för att göra ett sedvanligt inlägg från min mobil när jag tar mig en promenad utomhus, skrev jag igår istället ytterligare ett inlägg om Johan Ripås – du är googlad. Behöver jag tala om att arbetsprioritering inte direkt är min starka sida.

Nåväl, nu är ju inläggen skrivna och här är ännu ett. Får väl se om jag ger mig in i kampen och påbörjar ett riktigt länkbygge till mina inlägg. Borde inte göra det med tanke på att det finns betydligt viktigare och bättre saker att ägna sin tid åt, men vi får väl se. Det skall bli spännande att följa utvecklingen i sökresultatet och oavsett. Johan Ripås dokumentär Du är googlad kommer att sändas i SVT den 22 mars, så boka en dejt med tv-soffan den dagen!