Jag är Sverigemästare i SEO 2011! Underbar är segerns sötma. Jag sopade banan med konkurrenterna och  tog hem den åtråvärda första platsen i 2011 års inofficiella sverigemästerskap i seo 😉

Stark slutspurt avgjorde SEO-mästerskap!

Upplösningen av tävlingen kunde knappast ha blivit mer dramatisk.När endast tre och en halv dag återstod av SEO-mästerskapen hade jag halkat ner i resultatlistan och låg på en förtretlig fjärdeplats i tävlingen. Jag valde då att uppdatera min sida, dess innehåll och meta description, samtidigt som jag möblera om lite i text och länkar.

Den 28/12 2011 skrev jag följande text på sidan:

  ”Nu är det upp till bevis, vem är Sveriges bästa sökmotoroptimerare 2011? Det är absolut möjligt för vem som helst av deltagarna att göra en så kallad spurt. Den som lyckas bäst på upploppet, är förmodligen också den som kommer bli Sverigemästare i SEO 2011.”  Källa: http://www.seo2011.n.nu/

Med två dagar kvar låg jag fortfarande fyra i sökresultatet och det såg inte helt ljust ut.  Men det fanns ett uns av hopp kvar eftersom jag väntade på att Google skulle notera den 301-redirect, som jag gjort från min personliga hemsida. Frågan vara bra skulle Google hinna möblera om i sökresultatet innan tävlingen var över, och om så var fallet skulle denna extra länkkraft och de förändring jag gjort on-page föra mig ända upp i topp?

Diskvalificerat bidrag

Ungefär en vecka innan tävlingens avslut, kom sidan sverigemastareiseo.se från tillsynes ingenstans och seglade hela vägen upp i topp. Sidan innehöll berättelser om ”den Sverigemästare i SEO 2011 mythos”  och likande dravel samt ett par lustiga bilder 🙂 Eftersom innehållet på sidan skiljde sig fullständigt från de övriga startfältets innehåll och uppenbarligen var översatt från något annat språk till Svenska (alternativt att någon textspinner använts), blev jag extra nyfiken på hur denna sida kunde inta förstaplatsen i ett huj. Svaret skulle föga oväntat återfinnas bland sidans inlänkar. 

Vid en snabbkoll på sidans backlinks-profil kunde man direkt se att länkar placerats på flera webbplatser med relativt ”hög trust”, sannolikt utan webbägarnas medgivande eller vetskap.  Min spontana tanke var att detta blir svårslaget samt undra hur Aivar Alle lyckats med detta konststycke.

Hur som helst, dags för lite snabbspolning. Jag raglar in genom dörren ungefär klockan tre på nyårsnatten och givetvis måste jag ju kolla vem som vann tävlingen. Jag googlar ”Sverigemästare i SEO 2011” och finner att mitt bidrag ligger och guppar på andraplats, av allt att döma blev det inte helt oväntat Aivar Alle som lyckats ta hem guldet. Aja, tänker jag, en andraplats är ju inte fy skam! Sen surfar jag vidare till tråden på SEO-forum.se om det Svenska inofficiella mästerskapen i SEO 2011. Till min stora förvåning och ännu större glädje blir jag varse att jag är utsedd till segrare och därmed rättmätig Sverigemästare i SEO 2011 eftersom Alles bidrag diskats. Kul tänker jag och raglar vidare mot sängen…

Jag vill passa på att tacka alla som deltagit och arrangerat tävlingen! Hoppas givetvis kunna ställa upp och försvara min titel i detta års inofficiella eller officiella Sverigemästerskap i sökmotoroptimering.

/Allas er Sverigemästare i SEO