I natt hände det som många av oss gått och väntat på, Google lanserade sin Penguin 2.0 uppdatering. Detta bekräftade Matt Cuts i natt. Redan vid midnatt märktes kraftiga svängningar i sökresultatet där sidor hejvilt kastades upp och ner. Intressant nog tycks denna blogg samt hela domänen internetarbete.se vara den webbplats som drabbats hårdast för min del. Övriga webbplatser tycks endast marginellt ha påverkats så långe. Men då skall man vara medveten om att uppdateringen precis börjat, så tyvärr är det inte läge att pusta ut ännu.

Kommer vi se fler förändringar i sökresultatet

Det finns en uppenbar risk att det under de närmaste dagarna kommer komma flera nya uppdateringar eller snarare kalibreringar av den nya algoritmen. Sedan är det nog bara att vänja sig vid att Penguin blir en levande del av Google.  Samtidigt hintar Matt Cutts, Googles spambekämpare no.1 att det kan bli tala om att skruva upp styrkan på Pingvinen.

Google Penguin version 2

Enligt Matts Cutts på Google kan Penguin göras starkare..

Internetarbete.se tycks ha ”straffats” men varför?

Gemensamt för denna blogg och min sida om att tjäna pengar är att de både tappat ett flertal positioner i sökresultatet. Tydligaste fallet är för sökordet ”sökmotoroptimering” för denna sida, där sidan trillat långt ner i sökresultatet.  Liknande tendenser ser jag för internetarbete.se om än ett inte lika kraftigt fall, men där tycks även undersidorna fått sig en törn, vilket (ännu så länge) inte är fallet med denna sida. Tydligt är hur som helst att webbplatserna tappat flera positioner i samband med Penguin 2.0.

Frågan är vad detta beror på. Nu är jag väl medveten om att det är för tidigt att dra några slutsatser om vad som har hänt. Men om man får spekulera lite, så tror jag att det framförallt handlar om att dessa båda sajter har för få starka inlänkar/för många svaga samt för många exakta ankartexter. Dessutom är det inte alls omöjligt att det rör sig om en ”bestraffning” för gamla synder. Har nämligen blivit mycket mer försiktig och förhoppningsvis lite bättre på att bygga länkar sedan en tid tillbaka, men gamla länkar ligger ju kvar och framförallt har jag inte sett till att bygga tillräckligt många nya starka förtroendegivande länkar till mina sajter.

 


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819