Detta är lätt att luras att tro att sökmotoroptimering är ett enkelt arbete som vem som helst kan klara av att göra. För även om det i sig inte är det speciellt svårt att strukturera innehåll, bygga länkar och optimera texter när man väl vet hur man skall göra detta – så är vägen dit ofta långa och dessutom under ständig förändring.

det krävs en del för att ta dig igenom labyrinten och lyckas som sökmotoroptimerareAtt arbeta som sökmotoroptimerare är lite som att ständigt befinna sig i en labyrint på jakt efter nya sanningar och där det slutgiltiga målet många gånger förblir fördolt ända in i det sista. Resultatet syns därför sällan omedelbart, istället tar det ofta lång tid innan det ihärdiga sökmotoroptimeringsarbetet verkligen märks på allvar.

Precis som alla former av jobb ställer vissa specifika krav på utövaren, måste också den som jobbar med sökmotoroptimering besitta vissa egenskaper för att lyckas väl. Här är några av viktiga förmågor som sökmotoroptimerare behöver för att lyckas väl med sitt arbete:

Kunskap

Optimeringsarbete som utförs helt utan kunskap och kännedom om hur Google fungerar, är förmodligen bättre ogjort. Goda kunskaper är ett måste för att lyckas inom i stort sett alla branscher – detta gäller även för sökmotoroptimering.  Optimerare måste behärska både on-page och off-page arbetet.

Socialförmåga

Människan är i grunden ett socialt djur. Vi behöver varandra för att lyckas och för att utvecklas. Att knyta kontakter och skapa samarbeten med andra är en viktig pusselbit för alla som vill göra sig ett namn inom sökmotoroptimeringsbranschen.

Ihärdighet

Understundom kan sökoptimeringsarbetet kännas hopplöst, lönlöst och nästan meningslöst. Att drabbas av bakslag eller att känna sig besviken över hur Google ”väljer” att ranka olika sidor, är vardag för alla som sysslar med sökmotoroptimering.  Men det är vid dessa tillfällen, dessa prövningar som det är viktigt att kunna plocka fram en gnutta ihärdighet som gör att man håller ut och kämpar vidare.

Noggranhet

Sökmotoroptimering handlar väldigt ofta om mycket små detaljer som gör stora skillnader. Två i de närmaste identiska sidor, kan alltjämt gå två vitt skilda öden tillmötes i SERPen.  Har man missat att skriva in alla titlar eller sätta ordentliga rubriker kanske sidan aldrig når sin fulla potential.

Effektivitet

Det är viktigt att ha förmågan att kunna prioritera vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Som sökmotoroptimerare kan det ibland kännas som om allt måste/bör göras på en och samma gång. Man behöver skriva nytt material, bygga nya länkar och samtidigt noga analysera resultaten samtidigt måste också resultat uppnås och helst så fort som möjligt. Att arbeta med sökmotoroptimering effektivt är därför allt annat än lätt, men tiden är något som begränsar alla verksamheter och som gör att ett visst mått av effektivitet måste till.

Erfarenhet

Mycken erfarenhet är generellt en stor tillgång för sökmotoroptimerare. Även om arbetet är under ständig förändring så ger erfarenhet en ovärderlig tillit till den egna förmågan. Har man lyckats en gång, finns det inte någon anledning att man inte skulle kunna lyckas igen.

Vilken egenskap tycker du är viktigast för att lyckas som sökmotoroptimerare?

Eftersom jag själv inte arbetar professionellt som sökmotorkonsult eller motsvarande, tycker jag de skulle vara intressant att höra vad ni andra som sysslar med sökmotoroptimering till vardags eller på hobbybasis anser om de egenskaper jag listat.

Vilken egenskap av de som listas ovan är viktigast för att lyckas som sökmotoroptimerare?

Besvara frågan genom att delta i enkäten som du finner högt upp i högerspalten ->

Kanske saknas det någon förmåga som du anser är än viktigare, kommentera så lägger jag till den också!


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819