Att arbeta som affiliate till klädbutiker är inte något nytt och det saknas på intet vis konkurrens om sökorden. Samtidigt finns det så många olika kläder att välja mellan, så det borde ju vara fullt möjligt att lyckas fånga upp en del kunder, bara man väljer klokt.

I höstas gjorde jag mitt första lite mer seriösa försök som affiliate och valde då att rikta in mig på en specifik varukategori. Jag tänkte att det kunde vara en god idé att gör på detta vis inledningsvis, så att jag hann lära mig allt om hur olika affiliateprogram fungerar och om det ens är lönt att arbeta med den typen av annonsering inom området kläder & mode .

Även om min sida presterade lite upp och ner, måste jag så här i efterhand säga att arbetet med kläder som nisch gett mig blodad tand. Det var också av den anledningen som jag bestämde mig för att skapa ett par nya nischade modesidor bland annat den om Converse skor som ni kunnat läsa om tidigare.

Att starta små nischade sajter är nog en klok idé eftersom det kan vara svårt att ranka för mer allmänna ord som t.ex skor.  Men nu är inte klokhet kanske alltid min starka sida i alla lägen, därför har jag gett mig på att skapa min största sida hitintills. Det är en sida fullständigt tillägnad shopping och allt vad som kan tänkas tillkomma denna kategori.

Tanken är förstås att skapa en handelsplats för mer eller mindre allt! Men i inledningsskedet kommer jag fokusera helt och hållet på kläder i alla dess former. Hur väl dessa sidor rankar kommer nämligen ge indikationer på hur väl sidan som helhet kan komma att prestera.  Detta är inte bara mitt största projekt så här långt, det är även, det mest tidskrävande. Jag har nämligen tvingats försöka lära mig lite grunder i PHP för att kunna få sidan så som jag vill ha den.  Eftersom jag tidigare knappt pysslat något alls med programmering av något slag, har det naturligt nog tagit mig extra lång tid att skapa även mindre funktioner, vilket varit ganska frustrerande vid sina tillfällen.  Samtidigt är det givetvis bra och användbart att utveckla sina kunskaper inom webbutveckling, utan utökade kunskaper känns det som man många gånger får nöja sig med att skapa enklare bloggar och hemsidor.

Utöver den grundläggande programmeringen har jag hitintills hunnit lägga till tiotalet butiker till sajten, men förhoppningsvis skall det finnas flera hundra olika webbutiker på sidan innan årets slut. Tanken är att den som söker exempelvis byxor skall få upp en omfattande butikslista med handlare som säljer denna typ av produkt. Se bilden nedan.

sökresultat byxor shoppare.se

 

Hur väl sidan kommer lyckas ranka i Google återstår dock att se, men med ett antal välbehövliga länkar borde den väl kunna klättra en hel del kan man tycka. Just nu känner jag ändå mest en oro över att sidan laddar förhållandevis långsamt, framförallt är det min pre-loadingtime som är seg. Har testat att försöka snabba på ladd tiderna, men det verkar lite som om det är temat i sig som är segt, eller Citynetworks databas, får väl se om man lyckas hitta någon bra lösning på det hela framöver.

Nu hittar du hittar även shoppare.seTwitter och Facebook

Artikelsida för shopping

Vid sidan av mitt ”stora” projekt har jag även skapat en shoppingsida som är tänkt att fungera som en artikelkatalog. Sidan är inte lanserad på allvar ännu, men när sidan väl kommer igång är tanken att texter som handlar om shopping av diverse olika produkter kan publiceras i katalogen. Om detta verkar intressant kan du redan nu surfa in på shoppingsidor.nu för att registrera ett författarkonto på sidan.

Flera andra affiliate som försöker kränga mode- och kläder på internet

Jag är inte ensam om att försöka etablera mig som affiliate inom kläder och skor.  För dig som är intresserad av att läsa mer om arbete mot kläd- och skobutiker, rekommenderar jag att du läser vad Simon skriver om sitt projekt med barnkläder på nätet. http://websimon.se/uppdatering-kring-affiliateprojektet/. Trillar jag på några fler internetmarknadsförare som skriver om sitt arbete inom denna nisch, ska jag försöka lägga till en länk på denna sida.

 


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819