Så här en vecka in på det nya året är det läge att sätta upp lite mål för det kommande året. Man kan säga att jag är mer en bara lite schizofren när det kommer till att skapa och planera ett ordentligt upplägg för 2012. Orsaken till detta är att jag, å ena sidan vill försöka förbättra kvaliteten på de webbplatser jag skapar samtidigt som jag önskar tjäna pengar snabbt. Kort och gott upplever jag två motstridiga intressen som består i att tänka långsiktigt eller kortsiktigt. Kanske är lösningen att göra lite av båda?

mina mål för 2012

Nytt år, betyder nya mål & planer!

Bättre kvalitet

Hur som haver, har jag trots allt för avsikt att under 2012 röra mig bort från utpräglade mfa-sajter och ta mig ann utmaning att skapa webbplatser av lite högre kvalitet. Anledningen till detta är inte främst att jag hoppas kunna skapa något mer hållbart och minska mitt Adsense-beroende. Dels planerar jag bygga affiliatebaserade webbsidor och dels hoppas jag kunna skapa ett par andra webbplatser som drar in pengar genom direktannonsering.

Starta företag

Min stora mål för 2012 är trots allt att starta företag. Efter en del (möjligtvis obefogad) tvekan, har jag bestämt mig för att satsa på att starta en enskilt verksamhet. Givetvis måste jag sätta mig in i hur det hela fungerar, men detta ser jag som något av en bonus, jag vill gärna lära mig vad som krävs av den som driver företag.

Förbättra mitt länknätverk

Eftersom länkbygge i dagsläget är A och O för all sökmotoroptimering, planerar jag även att köpa in gamla domäner med inlänkar genom någon snapbacktjänst. Jag har ännu inte riktigt förstått hur snapback fungerar och har definitivt ingen koll på vilken sida som är bäst på detta, men skall börja undersöka detta snarast. Domäninköp får emellertid vänta till dess att företaget rullat igång, eftersom jag tar för givet att man kan dra av dessa kostnader på eventuella intäkter.

Vara mer aktiv, synas och socialisera på nätet

Ytterligare ett mål för 2012 är att förbättra min synlighet på nätet, förbättra mitt personliga varumärke som det så vackert heter. Framtill nu har jag i huvudsak hållit mig anonym på forum, Twitter och bloggar men det är dags att ändra på det nu.

 • Följ mig gärna på Twitter: projektinternet.
 • Lägg gärna till mig som kontakt eller pm mig på wn.se och seoforum.se, använder alias spexer.
 • Besök och kommentera på denna blogg!
 • Facebook kommer eventuellt senare.

Att nätverka med andra är redan nu en viktigt aspekt för att lyckas online, och alla tecken tyder på att det kommer bli än viktigare i framtiden. Dessutom hoppas jag, att på längre sikt, kunna starta gemensamma webbprojekt med andra, det skulle helt klart vara kul!

Skaffa ytterligare webbhotell

Till sist har jag ett önskemål eller en förhoppning att införskaffa ytterligare webbhotell, tanken är givetvis att sprida mina domäner över fler ip-adresser och utöka mitt nätverk i takt med att min innehavet av domäner ökar.

Mina mål i punktform

 • Starta företag.
 • Att överlag förbättra kvalitén på de webbplatser jag skapar.
 • Sprida riskerna genom ökad diversitet bland inkomstkällor.
 • Tjäna mina första pengar genom direktannonsering
 • Synas mer på nätet
 • Bygga ut mitt sajtnätverk
 • Snappa ett par bra domäner

Vad tror du att 2012 har att erbjuda och vilka är dina mål?

Psst! Om du inte redan har läst vad jag hittade på förra året, så hittar du en sammanfattning av det gångna året här.