Notice: Undefined index: aiosp_cpostactive in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 3561
Mitt första aktiva verksamhetsår på internet – IT-utveckling och internetmarknadsföring
Notice: Undefined index: aiosp_cpostactive in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 3561

Mitt första aktiva verksamhetsår på internet

Här hittar du en sammanfattning av mitt internetmarknadsföringsår 2011.  Det gångna året har varit något av en färd med berg- och dalbana, men nu när min vagn väl stannat  kan jag konstatera att det  har det varit ett lyckat år.

Årets höjdpunkter:

Årets lågvattenmärke:

 • Då ett stort antal av mina webbsajter hamnade i Googles filter, vilket ledde till att mina intäkter föll pladask.
 • Ett antal avstängningar från gratisbloggar, då de hävdade att jag inte följt deras regelverk (många bortkastade timmar där).

Webbutveckling och internetmarknadsföring år 2011

Under många år har jag surfat, spelat, chattat och laddat ner saker på internet, men det var först 2011 som jag tog steget att försöka tjäna lite slantar online.

Skall jag vara riktigt ärlig så började min karriär som webmaster (om man nu verkligen kan kalla mig för de) redan under hösten 2010, då jag skapade min första icke-privata-webbsida. Hemsidan jag byggde handlar om hur man hantera ilska (något som jag brottades mycket med när jag knattrade ihop sidan). Numera lever sajten ett stilla liv och i toppen av Google vid sökningar efter ilska. Men min första sida skulle inte visa vara någon direkt kassako, efter mina fem första månader med Adsense hade jag bara tjänat ihop strax under 200kr. Ändå såg jag detta som en framgång, kan man tjäna 200kr på en sida som handlar om ilska lär man kunna tjäna bra mycket mer på andra sidor.

I samband med Surftowns rea i början av 2011 slog jag så till, jag köpte ett billigt webbhotell och ett antal .se domäner. Jag påbörjade sedan arbetet att utveckla en ”ny generation” webbsidor, i hopp om att tjäna pengar med Google Adsense. Inledningsvis hade mina sidor uppenbart svårt att ranka, ja de blev inte ens indexerade av Google. Men efter de att jag lagt till mina sidor i ett par länkkataloger började de, en efter en synas i sökresultatet. Den sida som jag först började tjäna ett par kronor på var sidan badsaker. Tanken med webbplatsen var att gör en sida om alla möjliga badtillbehör, som badkläder, badkar och duschkrämer. Idag kan jag knappast påstå att den tillhör någon av mina bästa sajter, men när vi börjar gå mot vår kan det tänkas att sidan får en revival.

Oj, vad långrandig jag är. Tillbaka till ämnet. Om jag skall sammanfatta och värdera mitt arbete på internet under 2011, kan jag bara konstatera att året har gått långt över förväntan. Visst jag har lagt otroligt mycket tid och många av mina projekt har misslyckats och jag har inte några stabila intäkter, men är det något fjolåret har visat, är det att det går att tjäna pengar på internet förhållandevis enkelt. Drömmen om en god inkomst med hjälp av internetmarknadsföring lever därför i allra högsta grad.

Några lärdomar av det gångna året:

 • Internet är fullt av möjligheter och mer eller mindre allt är möjligt
 • Jobba kortsiktigt men tänk långsiktigt
 • Att kunna prioritera är A och O i webbsammanhang
 • Saknas kapital finns ingen Autobahn
 • Hårt jobb kan löna sig
 • Ta inga genvägar det lönar sig inte
 • När saker och ting gått spikrakt uppåt ett tag, kommer de vända neråt när du minst anar det
 • Allt hårt arbete kan spolieras över en natt, räkna inte med att du kommer ha de intäkter du har idag för alltid.
 • Sprid dina risker

Hur sammanfattar du ditt år? Vad var årets höjdpunkt respektive lågvattenmärke.

9 kommentarer

 1. Jag har då inte hört många som har blivit utkastade ifrån gratisbloggar 😉 Du är nog den första.

  Har också haft det lite tufft med Googles fruktade filter. Hade 2 sajter som fastnade där och det tog 6 månder! att komma därifrån. Var bara att gilla läget och lära sig av sina misstag. Gjorde det klassiska misstaget att bygga länkar en aning för snabbt till nya projekt. Antagligen lite suspekt ifrån Googles synvinkel…

  Annars så sammanfattar jag mitt år som ett halvbra år. Känner att inget kom riktigt igång på allvar. Ligger i startgroparna inu. Men har stora planer för 2012 och detta kommer att bli ett kanon år! Det stora målet är att tjäna 15.000$ ifrån affiliatesajten Clickbank.
  Blir tufft men jag ska kämpa !

  För övrigt så var det riktigt kul att läsa din sammanfattning och hur det har gått för dig 🙂

  • admin

   januari 7, 2012 kl. 12:21 f m

   Haha, det krävs väl lite extra skill för att lyckas bli utkastad från gratisbloggar eller också så uppskattar inte alla bloggsajter att man använder deras tjänst för att bygga länkar och driva trafik. Sidorna som blev avstängda låg på bland annat bloggproffs.se samt bloggo.nu, så håll dig borta från dem om du planerar att länka friskt.

   Googles filter är helt klart ett gissel. Jag gav upp ett antal av mina sajter som legat i filtert ett par månader, tänker inte betala förnyelseavgiften på dem. Hur långt ner hamnade dina sajter i Google och gjorde du något särskilt för att få dem att ta sig ur filtret eller vänta du bara ut det?

   Jag kanske var lite otydlig med att beskriva vad som gick över förväntan förra året, det var att jag tjäna mer pengar på internet än vad jag förväntat mig. Men det bör tilläggas att jag, precis som du, befinner mig i uppstarten och har just nu inte några riktigt stabila inkomstbringande sajter. Istället har mina intäkter minskat anmärkningsvärt den senaste tiden.

   Clickbank har jag ingen koll på mer än att de främst rör sig om affiliatemarknadsföring av digitalprodukter om jag förstått det rätt? 15.000 Dollar är ju ingen dålig siffra, vi får hoppas att du lyckas med de! Ska ta och kolla in Clickbank någon dag, verkar ju uppenbarligen finnas pengar att tjäna.

   Tack för kommentaren, det uppskattas alltid!

 2. Jo, i och för sig. Om man enbart använder dom för att bygga länkar kan det bli problem. Men ändå, lite extra skill har du nog 😉 haha.

  Håller med, Googles filter är en aning oförutsägbart. Har läst om att folk som har riktigt seriösa sidor hamnar där och då har dom ändå enbart kört white hat strategier. Det gäller verkligen att tänka på hur och var man länkar ifrån.

  Vet inte exakt placering men enligt Gserp så var det +200… Så det var ingen liten förändring. Jag kommer ihåg att jag läste ett dussintal olika artiklar om hur man skulle kunna komma därifrån och det första tipet jag fick var:

  * Gå tillbaka till de senaste länkarna som du skapade och radera dessa.

  Detta gjorde jag direkt. Men glömde säkert någon då jag hade byggt hyfsat många. Det andra tipset var:

  * Fortsätt som vanligt att bygga länkar men endast på ett fåtal webbplatser.

  Jag valde då ut några bloggar att kommentera på, använde mig av 2 artikelkataloger och även 1 forum. Tog det väldigt sakta. Skrev typ 1-2 artiklar i månaden.

  Fick också veta att tålamod är bra att ha om man hamnar i filtret. Och det kan ju stämma rätt bra 😉

  Det tog tid men båda mina sajter kom tillbaka och även mina ”gamla” inkomster. Riktigt skön känsla! De strategierna jag tog till kanske inte är dom bästa men det fungerade till slut. Nu är jag extremt vaksam på alla länkar jag bygger så det inte går ”för snabbt”.

  Yes, du har helt rätt angående Clickbank. Enbart digitala produkter säljes. Det finns otroligt mycket pengar att tjäna om man inte promotar ”skitprodukterna” som där finns en hel del av… Jag har lyckats testa MÅNGA sådana. Men då är det bara att begära tillbaka pengarna om man inte är nöjd.

  Förra året tjänade jag runt 6000-6500$ så det kommer bli tufft att komma upp i 15. Men jag gillar att sätta upp höga mål, det driver mig framåt 🙂

 3. Kul läsning, både det här inlägget och det om 2012. Jag känner igen mig i mycket och var där du är nu för ett par år sedan.

  Nyckeln till allt är tålamod och länkar. Sen ordnar sig allt när det gäller både filter och inkomster. Det gäller bara att lyckas hålla arbetsglöden uppe både i med och motvind.

  Hör gärna av dig om du vill göra länkbyten någon gång, jag har några hundra sajter att byta med 🙂

  • admin

   januari 9, 2012 kl. 12:53 e m

   Kul! Precis att vara uthållig är förmodligen den viktigaste egenskapen på nätet. Länkbyten är ju alltid aktuellt, så de kommer jag säkerligen höra av mig om.

 4. Hej!

  Intressant blogg och kul att du är så öppen med hur det går. För mina egna sajter var inte 2011 någon höjdare men förhoppningsvis starten på något stort. Om jag får svara på samma fråga om ett år hoppas jag att svaret blir bättre. Själv blir jag lite hämmad av mitt intresse för det tekniska och att lära mig hur man gör saker istället för att göra det och lägger alldeles för lite fokus på att faktiskt skapa content.

  Keep up the good work, ska börja följa din blogg.

  • admin

   februari 1, 2012 kl. 8:12 f m

   Tack för din kommentar! Alltid kul med feedback. Förstår vad du menar, det känns som en ständig balansgång mellan att utveckla hemsidor tekniskt och innehållsmässigt. Dessvärre inbringar tekniskutveckling inte särskilt mycket på kort sikt.

   Själv har jag nu börjat tillämpa strategin att göra relativt enkla sidor med en del innehåll. Min förhoppning är sedan att de skall få ligga i sökresultatet och mogna till sig lite. Först efter att de legat indexerade ett par månader online har jag tänkt ge mig i kast med att utveckla dessa sidors teknik och design.

   Hoppas att du når dina mål.

 5. Kul & intressant läsning om ditt verksamhetsår 2011, ska bli intressant att följa din blogg även under 2012.

  • admin

   februari 4, 2012 kl. 9:11 e m

   Tack ska du ha, du är så välkommen att läsa min blogg, det uppskattas! Kommer hålla ett öga på din.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *