Även om det såklart alltid är bra att ha som målsättning att göra ett så gediget arbete som möjligt när man drar upp en ny webbplats, kan det ibland vara gött att ta lite genvägar för att få hemsidan online snabbare. Idag tänkte jag tipsa om ett par trevliga onlineresurser som jag ibland använder när jag ska bygga enklare sidor/satelliter eller liknande.

Bannerfans

bannerfansBannerfans  är ett onlineredskap som hjälper dig skapa headers, banners och liknande. En perfekt resurs som ser till att du snabbt och lätt snyggar till wordpressbloggen samtidigt som du ger den en personlig touch. Du behöver absolut inga kunskaper för att skapa grafik hos Bannerfans utan allt sker genom klick och musdrag. Ändra storlek, färg,  typsnitt och ladda ner din bild!

Länk: http://www.bannerfans.com/banner_maker.php

Cool Text

coolIbland är man inte sugen på att sitta o pilla med photoshop eller köpa en logotyp från en designer, då kan man istället skapa en simpel logo på några sekunder med Cool Text. Välj mellan en massa schysta fonts, välj färg och storlek – klart!

Länk: http://cooltext.com/

CSS Button Generator

css-buttonAtt lägga till snygga knappar på hemsidan lyfter inte bara grafiken och trovärdigheten utan gör även underverk för konverteringen. Ett hett tips för alla affiliates är att snarast se till att byta ut ”köp nu” eller ”låna här” knapparna mot lite finare, färggladare och klickvänligare knappar. CSS Button Generator hjälper dig skapa användbara och stilrena css knappar utan några krav på kodningskunskaper.

Länk: http://www.cssbuttongenerator.com/

Shrink the web

shrink_web

Lite extra grafik och bilder gör underverk för webbplatser, men det är inte alltid så lätt att hitta bilder som man kan använda. Ett alternativ är då att helt enkelt skapa screenshots från andra hemsidor. Med Shrink the Web kan du ta skärmdumpar av vilken sida du vill på internet. Sedan kan du ladda upp och publicera dessa bilder på din hemsida precis som jag gjort i detta inlägg.

Länk: http://www.shrinktheweb.com/


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/barnensbut/domains/internetarbete.se/public_html/projekt/wp-includes/formatting.php on line 4819